Prekės kodas: PN-033
Turimas kiekis: Išparduota
Grynasisi kiekis: 50 g
Arbata: Kalninio dašio (lot. Satureja montana) lapeliuose kaupiasi eterinis aliejus, kuris pasižymi priešuždegiminiu ir antibakteriniu poveikiu, turi antioksidacinių savybių bei daug vitamino C. Dašyje kaupiasi medžiagos pasižyminčios bakterijas naikinančiomis, vidurių pūtimą slopinančiomis, rūgimo ir puvimo procesus lėtinančiomis savybėmis, lengvina atsikosėjimą.
Maistui: naudojama ankštinių daržovių sriuboms, padažams, pupelių, bulvių, agurkų mišrainėms, kiaušinienei, žuvims, kiaulienai, ėrienai, žvėrienai, daržovių (kopūstų, šparagų, artišokų, burokėlių) patiekalams gardinti.
Kalniniai dašiai puikiai dera su petražole, svogūnu, čiobreliu, lauro lapais, česnaku ir rozmarinu, o jo mišinys su mairūnu primena juodųjų pipirų skonį.
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Kilmės šalis: | Albanija |
Gamintojas: | UAB „Inrijo“ |