SALDŽIŲJŲ BAZILIKŲ SĖKLOS (SABJA arba TUKMARIA)

Naujiena

Prekės kodas: PN082

Turimas kiekis: Išparduota

(lot. Ocinum basilicum)

„Tukmaria“ sėklos (ocimun basilicum) yra šventos daugelyje Azijos šalių dėl puikių maistinių savybių.os naudojamas ne tik ajurvedos medicinoje Indijoje, bet ir Pietryčių Azijos patiekaluose -desertuose, kokteiliuose, netgi pyraguoses - kaip rišamoji medžiaga (pavyzdžiui, kiaušiniams pakeisti). Kiti populiarūs pavadinimai yra falooda ir baziliko sėklos.
Nors daugelyje šalių tukmarija buvo subalansuotos mitybos dalis, daugelyje Vakarų šalių ji beveik nežinoma. Iš dalies dėl jų „pusbrolio“ chia sėklų sėkmės, jos dabar atrandamos ir populiarėja Europoje bei Amerikoje. „Tukmaria“ sėklos yra labai mažos (panašios į aguonas), juodos ir turi lengvą bazilikų skonį.

Tai puiki alternatyva CHIA (ispaniško šalavijo) sėkloms.

Norėdami naudoti sėklas, tiesiog sumaišykite jas su jogurtais, salotomis, kokteiliais, sriuba, makaronų patiekalais arba gamindami sausainius, duoną ar krekerius.
Taip pat galite sumaišyti šaukštą sėklų 250 ml vandens (jie kelis kartus padidina tūrį), leisti nusistovėti maždaug 15 minučių ir gerti paprastą, sumaišytą su citrinų sultimis ar vaisių kokteiliais. Jie taip pat gali būti naudojami tirštinti gėrimus ir desertus.

Vartojimo būdas: rekomenduojama paros norma - valgomasis šaukštas (maždaug 13 g).

Kilmės šalis: Indija

 

Turite klausimų apie šią prekę? Klauskite
Kilmės šalis: Indija

PUIKI ALTERNATYVA CHIA SĖKLOMS

Baziliko sėklos yra šiek tiek didesnės nei chia sėklos, tačiau turi panašų maistinį profilį.

Štai kaip palyginti 1 šaukštą (13 gr. sėklų)

 

Baziliko sėklos

Chia sėklos

Kalorijos

60

60

Bendras riebalų kiekis

2,5 gramo

3 gramai

Omega-3 riebalai

1240 mg

2880 mg

Bendras angliavandenių kiekis

7 gramai

5 gramai

Maistinė lasteliena

7 gramai

5 gramai

Baltymas

2 gramai

3 gramai

Kalcis

15% RDI

8% RDI

Geležies

10% RDI

9% RDI

Magnis

10% RDI

8% RDI


https://www.healthline.com/nutrition/basil-seeds#12.-Easy-to-Use

Ryškiausi mitybos skirtumai yra tai, kad chia sėklose yra daugiau nei du kartus omega-3 riebalų, bet šiek tiek mažiau skaidulų, palyginti su bazilikų sėklomis.

Chia sėklos ir baziliko sėklos išbrinksta ir sudaro gelį, kai mirkomos. Tačiau baziliko sėklos išsipučia greičiau ir būna didesnės nei chia sėklos .

Abi sėklos turi švelnų skonį, todėl jas galima naudoti pagal daugelį tų pačių receptų, pavyzdžiui, kokteilius ir kepinius.

Chia sėklas taip pat galima valgyti sausas - pavyzdžiui, apibarstyti ant salotų -, tuo tarpu baziliko sėklos paprastai nevalgomos sausos, nes jas sunku sukramtyti.

 

Parašyti atsiliepimą
Rašyti
Skambinti