Prekės kodas: PN-015
Turimas kiekis: 14
Malti kajano pipirai yra intensyvaus aštraus skonio. Dažniausiai naudojamii ryžių, daržovių, žuvies, mėsos ir kitų aštrių patiekalų gardinimui. Naudoti labai mažais kiekiais. Kajeno pipirai – 20 000 skovilio karščio vienetų.
Grynasis kiekis: 50 g
Kilmės šalis: Indija
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Kilmės šalis: | Indija |
Už paprikas turime būti dėkingi Kristupui Kolumbui, kuris XV amžiaus pabaigoje atgabeno jas į Europą, tikėdamas, kad tai yra pipirai. Nuo to laiko paprikos dažnai yra vadinamos pipirais. Paprikos išplito kaip liepsna – taip ugnis ir aštrumas pateko į indiškus, afrikietiškus ir Azijos patiekalus. Paprastai švelnesnės ir saldesnės rūšys – saldžioji ir ispaniška paprikos daugiau yra vartojamos Europoje, o aštresnės, pavyzdžiui, datulinės paprikos (angl. habanero pepper ir piri-piri pepper) – Pietų Amerikoje, Azijoje ir Afrikoje.
Aitriųjų paprikų kokybės rodikliai yra drėgmės kiekis, spalva, skonis ir aštrumas. Aštrumas yra matuojamas skovilio karščio vienetais (SHU, Scoville Heat Units). Saldžiosios paprikos aštrumas yra 0, o datulinių paprikų (angl. habanero pepper) siekia 300 000.